HADŽIĆI Mještani Tarčina i Japalaka po blatu i vodi do kuća: Kod više utomobila probjeni i karteri

Objavljeno 8. December 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Prije rata samodoprinosom asfaltirali put

Od Tarčina pa do naselja Japalaci, više od mjesec   mještani muku muče kako pješke i kolima doći do svojih kuća. Ovako je  svoju priču  počeo Sidik Čičko, član savjeta  Savjeta mjesne zajednice Tačin.

-Do prekjučer ovuda je gotovo bilo nemoguće proći. Samo voda, rupe i blato.Sada su nasuli pijesak i nešto je bolje.Međutim, i sada, kao što možete vidjeti,  od blata i vode teško se prolazi.Posebno je  teško za djecu koja ide u školu. I pojedina vozila znaju se zaglaviti u  rupi, vodi i blatu, i onda ih morate „čupati“.Uništismo auta, ističe Čičko

Kaže da prije početka radova nije bilo planirano da  se uništite obje asfaltne trake.

-Bilo je riječi da će  prokopati samo jednu saobraćajnu traku, a drugo ostaviti za normalno odvijanje saobraćaja.Međutim, kada je  umjesto prvog izvođača radova  došao  drugi uništio je i drugu asfaltnu  traku. Čim su  završili sa radovima odvukli su  mehanizaciju i nas ostavili da se ovakvo patimo.

Član ste Savjeta MZ Tarčin.Imate li informaciju kada  će te ponovo dobiti asfalt, i riješiti se sadašnjih problema.

-Sumljamo da će to biti prije proljeća.Ni vremenske prilike to nedozvoljavaju. Dionica je duga nekih 800 metara . Kažu sabur.Dosta  nam je više saburanja i ovakvog načina rada, ističe Čičko.

I ostali mještani  su ogorčeni, i njihove riječi nisu za javnost.Kažu  da su  kod više automobila   probijeni karteri  , i da su štete velike.Prije rata izgradili su asfalt samodopinosom.Put je bio poput magistralnog. Ovi im danas sve  uništili.Zar nije čudno, ističu,  da su od tolikog  ljeta sada   u zimu našli  da izvode radove.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>