SJEDNICA OV HADŽIĆI:Poznati prijedlozi za dodjelu najvećih općinskih priznanja

Published On 21. February 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Na narednoj sjednici Općinskog vijeća, koja će se održati  u srijedu 28. februara u 10 sati, na dnevnom redu je deset  tačaka.

Prva je Odluka o raspodjeli sredstava iz Budžeta Općine za  poljoprivredu.

Poznati su prijedlozi za dodjelu najećih  općinska priznanja, koja se dodjeljuju najzaslužnijim pojedincima, organizacija i udruženjima.

Prijedlog je da se kolektivna „Šestomartovka plaketa“ dodjeli šahovskom klubu „Bjelašnica“ iz Pazarića.

Od pojedinaca prijedlog je da se ovo visoko priznanje dodjeli  direktoru Srednje mješovite škole u  Hadžićima Selveru Ejubovići  i direktoru OŠ „ 9. maj“ Pazarić Edinu Kazazoviću.

Kolektivno  Općinsko priznanje „ Zahvalnica općine Hadžići“ dodjeljuje se udruženju „Da se ne zaborova i ne ponovi“ ,  „Kelix“ d.o.o. Tarčin, i  market „IN“ Tarčin.

Prijedlog je da se općinsko priznanje „ Zahvalnica općine Hadžići“ posthumno dodjeli Čedomiru Domuzu. Zatim, Sifetu Hormanu i Rasimu Fiši.

Prijedlog je da se posebno počasno priznanje „Prijatelj Hadžića“ dodjeli prim. dr. Ekremnu Zorlaku.

Treća tačka dnevnog reda Odluka o izmjeni Statuta Općine Hadžići.

Razmatrati će se Odluka o prestanku mandata članu savjeta MZ Budmolići  Eldinu Smajeviću, te Odluka o verifikaciji mandata članu Savjeta MZ Budmolići Mirnesu Tabak.

Peta tačka je zaključak Općinskog vijeća o dopuni Godišnjeg kalendara obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti u Općini Hadžići.Razmatrati će se i izvještaj o radu Pravobranilaštva  Općine Hadžići za 2017. godinu.

Kao najinteresantnije informacije su zadnje tačke dnevnog reda, a to su:

Informacija o aktivnosti Uprave za šumarstvo KS  za područje općine Hadžići,Informacija o aktivnosti KJP „Sarajevo-šume“ na području općine Hadžići, te infromacija o stanju  sigurnosti na području Općine Hadžići.

Posljednja su vijećnička pitanja, odgovori i inicijative.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *