SUTRA SJEDNICA OV HADŽIĆI: U Hadžićima najlošiji gradski prijevoz, ispušteno više hiljada vožnji

Published On 28. March 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Na liniji Ilidža-Hadžići – Drozgometva u prošloj godini ispušteno   4.848 vožnji ,na liniji Ilidža- Miševići  3.325 , ili 60,69 odsto i tako dalje.Zanimljivo je istići, kako se vidi iz informacije o radu Grasa , da na  liniji  Tarčin- Trzanj od planiranih 3.584 vožnji  nije realizovata niti jedna .

Građani Grivića,Kućica, Hadžići…pišu o zagađenosti zraka iz tvornice u krugu Tehničkog remotnog zavoda. Kažu da po tome nikada  nije održan zbor građana, da su oni po zakonu morali biti upoznati o svim pojedinostima,reći da li dati i ne okolišnu dozvolu. Za to bi, kažu, već jednom,   neko morao odgovarati…

Statistika pokazuje da je od svih općina u KS  u Hadžićima  najlošiji gradski prijevoz.

GODINAMA ISTA PRIČA

 Znalo se desiti da po više mjeseci  ne saobraćaji autobusi,kao na primjer u Miševićima, i da djeci do škole moraju pješačiti više kilometara.

-Svake godine  nadležni i vijećnici obećavali su poboljšanja stanja iz ove oblasti.I tako svaki put  prevare. Govorili su kada dođu autobusi iz Istanbula da će se riješiti ovaj gorući problem.Ali, svaki put bila je to samo još jedna šarena laža.A ono, sve gore i gore , govorili su mještani.

Da je stanje teško govori  i sama informacija o radu  Grasa na području ove općine u prošloj godini, koja će se razmatrati na  sutrašnjoj sjednici Općinskog vijeća.

Samo na Liniji Ilidža- Miševići u prošloj godini ispušteno je  čak  3.325 vožnji, ili 60,69 odsto. Na liniji Ilidža-Hadžići- Drozgometva ispušteno je  4.848 vožnji i tako dalje.Zanimljivo je istići, kako se vidi iz informacije o radu Grasa , da na  liniji  Tarčin- Trzanj od planiranih 3.584 vožnje nije realizovata niti jedna vožnja.

Građani kažu da će vijećnici ponovo  donijeti iste zaključke, na brzini završiti sjednice i dobiti paušal, koji je veći od najvećeg broja primanja penzionera.

PROBLEMI U ZDRAVSTVU

Zanimljiva će biti informacija o stanju zdravstva na području Općine Hadžići.Godinama građani  ističu  da je neophodno da  se otklone neke slabosti iz ove oblasti.Čak u prošloj godini ,na ovu temu, bilo je predvođeno i održavanje temaska sjednica Općinskog vijeća. Međutim, ona je iz nerazumljivih razloga otkazana .

Godinama građani Grivića, Kućica, Hadžića  i drugih mjesta govore o zagađenosti zraka iz Tvornice za proizvodnju hrane za životinje, koja se nalazi u krugu Tehničkog remotnog zavoda.U otvorenom pismu, koji su dostavili medijima, kažu da je nemoguće živjeti, posebno u ljetnom periodu, i da bi za to neko od nadležnih mora odgovarati. Ističu da  je okolišna dozvola data, mada  nikada po tom pitanju   nije održan zbor građana.Mještani  ističu da  su o tome oni  morali   dati svoj stav.Sve je to, kažu, neko  prelomilo preko koljena, i sada oni  ispaštaju….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *