Čampara u Pressingu: Ja sam podnio prijavu protiv Osmana Mehmedagića

Published On 17. September 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Ja sam podnio neopozivu ostavku – nema šta ko tu prihvatati. Podnio sam je formalno, pravno, prema Glavnom odboru, jer me on izabrao. Svoje razloge sam izbnio jasno i transparentno. Podnio sam i centrali SDA – pa sam obavijestio građane, rekao je u emisiji Pressing na N1 Aljoša Čampara.

“Što se izbacivanja iz stranke tiče, Prevljak je rekao da će me izbaciti ako nešto uradim. Radi se o tome da je čovjek sklon izbacivanju. To nije način. Ja ću raditi u interesu građana i u interesu onoga što sam napisao u ostavci”, izjavio je Čampara u prvom TV pojavljivanju nakon što je podnio ostavku na sve funkcije u stranci SDA.

Stranku je optužio da je odustala od kongresnih ciljeva, da zapošljava kadrove po poltronstvu i da pristaje na koruptivno ponašanje članova.

“Ja sam upozoravao duže vrijeme na proklamovane ciljeve s Kongresa koji su dobro napisani, ali se na terenu ne provode”, kazao je rekavši da je stranka obećala težiti ka građanskom, ka privlačenju nebošnjaka i prinicipima koji teže ka EU.

On je rekao da je SDA nakon Kongresa prvo smijenila Dušku Jurišić, direktoricu TV Sarajevo.

“Šta mislite da je Alija Izetbegović tako sklanjao ljude. Mi smo trebali poslati poruku da imamo ratnu reporterku, zaslužnu građanku, da pošaljemo poruku negatirima BiH da se ovdje može živjeti multikulturalno”, rekao je Čampara.

Istakao je da Kantonalni odbor SDA postavlja ljude zbog kojih se mijenjaju statuti preduzeća, prilagođavaju se nekim ljudima koji ne zadovoljavaju ni školsku spremu.

“Umjesto da dovodimo stručnjake – a koliko mnogo je takvihi, mi recikliramo jedne te iste kadrove”, rekao je Čampara.

Tvrdi da se sve navedeno “odbija od Bakira Izetbegovića”.

“Okružen je ljudima koji ga pogrešno informišu. Nemamo politiku, viziju, mjere, ciljeve, savjete, stručne ljude. Da se bavimo uhljebljavanjem – na sve sam upozoravao”, poručio je Čampara.

On je rekao da se neće odreći funkcija koju mu je dodijelio narod, te da se prima plaću samo od Vlade FBiH, a svih paušala se odrekao.

Na pitanje da li odlazi iz SDA, osniva li stranku ili će se priključiti nekome, rekao je:

“Ja nisam o tome razmišljao. Rano je još”, kazao je.

Čampara je kazao da su ga mnogi ljudi iz vrha SDA podržali nakon ostakve, ali je rekao da mnogi možda i čekaju da vide kako će se stvari odvijati nakon dešavanja.

Na konstataciju da su na njegov račun stigle su optužbe u vezi sa slučajem Mehmedagić.  Portal istraga.ba tvrdi kako je vaša savjetnica prijavila direktora OSA-e? Da li ste vi autor anonimnih prijava?

Naravno da nisam. Protiv mene imaju anonimne prijave, ali ja nikad nisam tražio snimke nadzornih kamera. To je protivzakonito. Vidjet ćete kako će biti lako dokazati na sudu da ona (savjetnica Mirela Bubalo) nije bila.

Ko je bio?

Evo kažem – ja sam podnio prijavu.

Jel vi to ironično?

Pozivam građane da prijavljuju  korupciju. Možete misliti da ja odem u Poštu i skinem snimke nadzornih kamera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *