CIRIH Bećirović poručio Dodiku: Može stražariti koliko hoće, milioni nas će braniti BiH, država će pobijediti

Published On 12. November 2023. | By saliha | Vijesti

Svi kadrovi koji beskompromisno brane ovu državu pokušavaju se diskreditirati i ocrniti, rekao je

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sinoć je učestvovao na manifestaciji obilježavanja Dana državnosti u Švicarskoj.

Bećirović je govorio pred prepunom salom. Osvrnuo se na akutelnu političku situaciju u BiH. Kazao je kako se protiv naše zemlje godinama, čak i decenijama, nastavlja voditi medijski, politički, psihološki i diplomatski rat.

– Svi kadrovi koji beskompromisno brane ovu državu pokušavaju se diskreditirati i ocrniti. Već peti mjesec imamo direktni napad na ustavni poredak države. Napadnute su dvije ključne institucije koje brane sigurnost zemlje, Ustavni sud BiH i institucija visokog predstavnika.

Povezivanje ljudi

Separatisti moraju znati – nijedan pojedinac nije jači od države. Država će na kraju da pobijedi. A moja uloga kao člana Predsjedništva BiH nije da vas dijelim ni da svađam ljude već da vas povezujem i uvezujem – poručio je Bećirović iz grada Horgena kod Ciriha.

Dodao je da vjeruje u evropsku i euroatlansku BiH, u državu koja može biti proizvođač dobrih ideja, ekonomskih projekata i da na tome moramo zajedno raditi.

– Mi koji volimo ovu zemlju naveče kada idemo na počinak nama je Bosna u mislima. Kada ujutru ustajemo, opet nam je Bosna u mislima. Mi znamo svaku patnju, bol i radost u našoj zemlji. Znamo jer svaki naš gest, svaki naš potez usmjeren je prema našoj domovini – rekao je Bećirović.

Braniti državnost

Naglasio je da kada najviše napadaju BiH, kao što to rade ovih sedmica i mjeseci, “kada nam prijete, kada nas pokušavaju diskreditirati, imamo osmijeh na licu jer volimo našu zemlju”.

– Ovih sedmica ponovo nam predsjednik bh. entiteta RS (Milorad Dodik, op.a.) poručuje da je on stražar koji čeka prvu povoljnu priliku da razbije državu BiH i otcijepi jedan njen dio. Njemu iz ove prepune sale vrlo jasno želim poručiti – može on stražariti gdje hoće, kad hoće i koliko hoće, ali jednu stvar dobro da upamti. Najveća, najjača i najbrojnija straža u BiH je straža koja brani državnost, nezavisnost i suverenitet države BiH – milioni nas u zemlji i širom svijeta branit ćemo tu državu. Našu zemlju nikome ne damo. Živjela Bosna i Hercegovina – zaključio je Bećirović.

Njegove riječi dočekane su višeminutnim aplauzom.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *