PODRŠKA ČENGIĆU Nikšić: Ovo je dobro osmišljena poruka mafije, a sada je na ispitu pravna država

Published On 1. April 2024. | By saliha | Vijesti

Predsjednik SDP-a i federalni premijer Nermin Nikšić osudio je bombaški napad na kuću Irfana Čengića, kazavši da to nije samo napad na imovinu načelnika Irfana Čengića, nego dobro osmišljena poruka mafije kojom se ugrožava ono što je svakome od nas sveto, životi članova porodice.

Nije dovoljno samo osuditi ovaj postupak, ovdje je na ispitu pravna država. Svaka i najslabija država pobijedi u ratu protiv mafije ukoliko pokaže da je dovoljno odlučna. Zato pozivam nadležne organe da odlučnom akcijom otkriju počinitelje te da ih bez odlaganja izvedu pred lice pravde. Samo tako ćemo pokazati kako nam je stalo do institucija sistema, vladavine prava i odlučne borbe protiv kriminala i korupcije. Apsolutno sam uvjeren kako će kantonalna i federalna uprava policije pokazati da mafija ne posjeduje našu državu”, poručio je Nikšić.

Dodao je kako je siguran da noćašnja poruka neće zaustaviti borbu protiv organiziranog kriminala i lobija u Starom Gradu.

Vraćanje Starog Grada njegovim stanovnicima i koraci koje poduzima načelnik Čengić očito smetaju onima kojima je iz ruku istrgnut mehanizam nezakonitog ostvarivanja koristi.

Nažalost, još jednom smo svjedoci kako je borba protiv kriminala težak zadatak koji predstavlja rizik i za porodice onih koji se odluče za takvu borbu. Irfan Čengić, kao i svaka druga javna ličnost na tom putu ima i imat će moju punu podršku”, naglasio je Nikšić.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *