Hadžići: Rasvijetljena krivična djela teških krađa i pronalazak droge

Published On 29. November 2012. | By admin | Aktuelnosti

Dana 28.11.2012.godine u 21,00 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode B.E., rođen 1986. godine u Prijedoru, gdje je i nastanjen, trenutno boravi u Hadžićima,

Š.D., rođen 1989.godine u Banja Luci, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ FBiH (Teška krađa), G.D., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastnajen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 300. KZ F BiH (Prikrivanje) i dana 29.11.2012. godine u 01.00 sati, R.E., rođen 1976.godine u Novom Pazaru, nastanjen u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239 KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Postoje osnovi sumnje da su B.E. i Š.D. u proteklom periodu izvršili krivična djela teške krađe u sportsku kladionicu “Premier” i mesnicu SMR “Aldi” u čemu im je pomagao G.D. U toku kriminalističke obrade, isti su u potpunosti priznali izvršenje navedenih krivičnih djela, te da su otuđene predmete prodali R.E. iz Hadžića.

Izvršenim pretresom kuće i drugih prostorija u ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, kao i putničkog motornog vozila marke “BMW”, koje koristi R.E., pronađeno je i oduzeto sljedeće: dvadeset paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihuanu, jedna veća kesa sa zeljastom materijom koja asocira na opoojnu drogu Marihuanu, jedna kesa sa materija koja asocira na opojnu drogu Speed, digitalna vaga, dva mobilna telefona, pribor za prepakivanje droge, određena suma novca koja potiče od preprodaje droge, veća količina mašina i profesionalnog alata, električnih kosilica i drugih predmeta za koje nije mogao dokazati porijeklo.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E., Š.D., G.D. i R.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica stoji u saopštenju iz MUP-a KS.