POČINILA SAM BLUD U BRAKU: Ima li oprosta za mene?!

Published On 4. December 2014. | By admin | Magazin

Vrlo interesantno pitanje postavila je na jednom od sajtova koji se bave vjerskom tematikom jedna mlađa žena. Nećemo navoditi o kojoj vjerskoj zajednici je riječ, jer je priča, čini se, univerzalna…

Ova žena na početku priznaje da je do sada počinila nekoliko većih grijeha.

– Prije braka sam, kao i sva današnja omladina, živjela nemoralan život. Izlazila sam sa raznim muškarcima, grlila se, ljubila, upoznala svog muža s kojim sam takođe sve to radila. Čak sam počinila s njim i blud ali mi je bio prvi muškarac s kojim sam imala spolni odnos. Zatim sam se udala za njega i sve je bilo dobro dok ja nisam u trećoj godini braka počinila blud, znači samo jednom otkako sam u braku. Njemu sam to sve priznala, i on mi je to sve hvala Bogu oprostio tj. dao mi još jednu šansu.

Naravno, ja sam tek tad shvatila koliko sam čitav život griješila, a posebno nakon tog počinjenog grijeha. Iskreno se kajem… Ima li za mene oprosta? – piše između ostalog ova žena.

U odgovoru kojeg je dobila navedno je da je pokajanje dobar znak i da na njemu treba istrajati, a da niko ne treba gubiti nadu u Božiju milost i oprost ako je pokajanje iskreno.

Zanimljivo je također i da je dan jedan komentar na sam početak pisma:

– Prije odgovora na Vaše pitanje želimo učiniti malu korekciju u vezi Vaše tvrdnje da ste živjeli kao i sva današnja omladina nemoralan život. Generalizacija je obično netačna pa i ova budući da sva današnja omladina ne živi nemoralno. Sigurno je da ima dosta moralne omladine, a nažalost ima dosta i onih koji žive nemoralno.

doznajemo.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *