NEMA SE PARA – Bjelašnica će goste dočekati u starom ruhu

Published On 13. November 2013. | By admin | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Vijesti

 

Polovinom decembra bit će zvanično otvorena zimska turistička sezona na Bjelašnici i Igmanu. Iako je preduzeće ZOI ’84 zapalo u jednu od najvećih finansijskih kriza otkako postoji, kako je kazao vršilac dužnosti direktora Džemal Bisić, sezona će biti organizirana u skladu s trenutnim mogućnostima ovoga kolektiva.

Bisić je za “Dnevni avaz” kazao da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći, remontirali žičare, uradili staze…

– U narednih nekoliko dana obavit ćemo završne provjere i pripreme za doček gostiju. Neće biti nikakvih novih sadržaja, to je vrlo teško očekivati jer preduzeće je u izuzetno teškoj situaciji – rekao je Bisić.

Prema njegovim riječima, planiraju organizirati svečano otvorenje sezone s partnerskim organizacijama i turističkim radnicima.

– Trudit ćemo se da skijanje bude što sigurnije i ugodnije. Parkinzi i putevi bit će očišćeni, a nadamo se da će i općine završiti poslove iz svoje nadležnosti. Na Bjelašnici će goste primati hotel “Maršal”, s čijim smo menadžmentom u stalnom kontaktu, ali bit će mjesta i u nekim drugim privatnim objektima – naveo je Bisić.

Građani već odavno mogu kupiti sezonske karte po akcijskoj cijeni, a akcija traje do kraja ovog mjeseca. Cijena je 350 KM, dok će 400 maraka platiti građani koji žele i siguran parking.

Cijene karata

Dnevna 33 KM
Dječija dnevna 22 KM
Noćno skijanje 20 KM
Četiri sata 28 KM
Tri sata 23 KM

Izvor: www.avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *