HASIB MEMIŠEVIĆ Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Published On 26. March 2023. | By saliha | Vijesti

Mislim da ovdje treba država da reagira, kaže Memišević

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi za portal “Avaza” da su njegovi otac i majka smješteni u Klinički centar univerziteta u Sarajevu i da su u stabilnom stanju.

U stabilnom stanju

– Odnio sam im stvari u Klinički centar, medicinske sestre mole da ih se ne uznemirava jer im je potreban mir. Uglavnom kažu da su u stabilnom stanju, da više spavaju s obzirom da su iscrpljeni i da ništa nisu jeli 24 sata. Nisam htio da ih uznemiravam, važno je da su stabilni i da sve ide nabolje – kazao je Memišević za portal “Avaza”.

Dodaje da bi država u ovakvim slučajevima trebala reagirati.

– Mislim da ovo više nije samo napad na njih, lično na moje roditelje, možda je ovo generalno napad na povratnike. Mislim da ovdje treba država da reagira. Tuga je što su oni u ovih 20 godina jedini pravi povratnici – napominje Memišević i dodaje:

Babo će odlučiti šta dalje

– U tom mom mjestu i nema nikoga više. Svi mi koji se subotom i nedjeljom pojavimo, vratimo se, a oni tu žive, oni su baš istinski povratnici. Šta će se dalje dešavati ne mogu vam reći, meni je sad najvažnije da oni budu dobro, da se oporave. Na imanju imaju životinje, morat ćemo naći neka rješenja dok se babo ne oporavi. On će odlučivati šta i kako dalje, jer to je njegovo – zaključio je Hasib Memišević za “Avaz”.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *