DF tvrdi da Trojka kreće u finalni čin izdaje

Published On 1. June 2023. | By saliha | Vijesti

Današnji sastanak u Mostaru između Dragana Čovića, Nermina Nikšića i Milorada Dodika u Demokratskoj fronti su ocijenili kao “finalni čin izdaje”.

Kako su naveli, na današnjem sastanku se raspravljalo o konačnoj etičkoj podjeli države. Zbog toga i smatraju da je ovo “finalni čin izdaje.”

“Demokratska fronta smatra da je tzv. radna grupa za izmjenu Izbornog zakona koju su formirali Dodik, Čović i servilni Nikšić, grupa koja konačno treba dovršiti etničku podjelu države Bosne i Hercegovine, i koja će to učiniti izmjenama Izbornog zakona koje će definitivno isporučiti i zadnje ostatke suvereniteta države Bosne i Hercegovine Zagrebu i Beogradu”, saopćili su.

Kažu da ne postoji ni minimum sumnje u namjere “ove antidržavne političke koalicije, a jasno je da su, nažalost, SDP, Naša stranka i NiP prešli Rubikon, te se nalaze na nepovratnom putu izdaje interesa države Bosne i Hercegovine.”

“Građani Bosne i Hercegovine nemaju nijedan razlog da vjeruju rukovodstvu SDP-a na čelu sa Nerminom Nikšićem, i ostatku Trojke, pogotovo zbog toga što su u protekloj godini u više navrata prevarili iste. Od političke grupacija koja je pozivala na proteste protiv nametanja izmjena Ustava FBiH, pa potom samo pola godine kasnije pozivala na isto nametanje protiv kojeg su lažno protestovali, ne može se očekivati ništa dobro, niti se u takvu političku strukturu može i smije imati ikakvog povjerenja.

Nametnuti premijer i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, očito zna da građani lojalni državi Bosni i Hercegovini nemaju povjerenja ni u njega ni rukovodstvo SDP-a, stoga otuda i dolaze njegove riječi da povjerenje želi graditi ne u odnosu prema građanima lojalnim državi, nego u odnosu prema otvorenim neprijateljima države Bosne i Hercegovine, kakvi su Dodik i Čović”, zaključili su iz DF-a.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *