Beogradski advokat tvrdi da Vučić neće odustati: Scenario “Donbas i Krim” mjesecima se sprema za Kosovo

Published On 28. September 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Beogradski advokat Čedomir Stojković je u eksplozivnoj objavi na društvenoj mreži X naveo je kako “nema šanse” da su se posljednji događaji na Kosovu desili bez znanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Stojković, poznat kao žestoki Vučićev kritičar, objavio je sljedeće:

Vučićeva stragegija

“Milan Radojičić je dio Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA). Nikakve šanse nema da M. Radoičić uradi bilo šta bez znanja i dozvole Aleksandra Vučića!

  1. Radojičić ima preko 60.000.000 € poslova u javnim nabavkama koje mu daje direktno Aleksandar Vučić. BIA direktno koordinira njegove i poslovne i paramilitarne aktivnosti.

I sve se to događa po strategiji koju zastupa Aleksandar Vučić.

Nikakve šanse nema da 24 terenska vozila koja voze jasno Srbi, koji su došli jasno iz Srbije, budu puna (jasno srpskog) naoružanja i takva budu na Kosovu bez znanja i dozvole Aleksandra Vučića”, navodi Stojković.

Potom dodaje da se on mjesecima sprema za “Donbas i Krim” scenario na Kosovu.

“I to je spremao u medijima, prije svega, bacajući potpuni anatemu na Prištinu, i usađujući uverenje Srbima na Kosovu da “Kurti hoće da ih protjera, Kurti hoće da ih ubija, Kurti hoće da ih maltretira, Kurti će da napravi etničko čišćenje”.

Sve ovo Aleksandar Vučić ponavlja godinu dana, a mediji pod njegovom kontrolom stavljaju takve naslovne strane i dodaju kvalifikacije kao što je: “Kurti zlo”, “Kurti satana”, Krvavi planovi Albina Kurtija”, “Kurti hoće smrt Srba”, “Kurti hoće pokolj Srba”….”, piše Stojković.

On smatra da se sve u Beogradu vrlo jasno radilo i spremalo na to da se Srbi na Kosovu dovedu u takav psihološki očaj, strah, neizvjesnost i paniku…

Nemaju izbor

“Da kada Bezbjednosno-informativna agencija Srbije sa M. Radoičićem, i svojim posebnim specijalcima organizovanim iz Beograda i Srbije, zapale vatru “oružane pobune dirigovane iz Beograda”, da Srbi na Kosovu nemaju nikakav izbor nego da im se pridruže! To je jasan plan Aleksandra Vučića”!

Zato Beograd organizuje gomilanje oružja na Kosovu, 30 ljudi od kojih je makar polovina iz Srbije, su za vikend imali kod sebe oružje za oko 150 ljudi!”, poručuje Stojković.

Zato je, dodaj on, ni manje ni više nego specijalna antiteroristička jedinica Srbije uhapsila policajce Kosova na granici u maju ove godine, da ne bi vidjeli dopremanje tog oružja.

Stojković potom objašnjava “plan Aleksandra Vučića u pet tačaka” te naglašava Aleksandar Vučić nije odustao od plana i neće odustati u bliskom periodu.

Na slikama koje je objavio navodi da se odnose na barikade u ukrajinskom Donbasu 2014. godine sa istim oružjem kao prije četiri dana na Kosovu.

Raprt.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *