POTVRĐENO NA SKYU Vasković otkriva: Kako su Mehmedagić, Ademović i FUP radili za narkokartel iz Dubaija

Published On 22. April 2024. | By saliha | Vijesti

Nova šokantna otkrića aplikacije koja dokumentuje narkokartel, prljave političare i ljude iz sigurnosnih struktura

Ugledni novinar Slobodan Vasković oglasio se na svom blogu gdje je otkrio kako Osman Mehmedagić Osmica, Kemal Ademović i federalni MUP radili za narkokartel.

– Tako kad OSA uzme to, ona to da SIPA-i da radi ili da FUP-u da radi. Ne da Kantonu, da znaš. Šta god se radi ili će dati FUP-u ili SIPA-i. Ti ako imaš nekog u SIPA-i, dobro. Da znaš samo, ovamo ja ti imam sve – govori Elvis Keljmendi u Sky audiozapisu, koji je poslao jednom svom narkosaradniku, podsjetio je Vasković na svom blogu.

Kada Keljmendi kaže da u FUP-u i OSA-i BiH “ima sve”, on misli na Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora OSA BiH, dok u FUP-u misli na Ibru Bešliju, koji je u to vrijeme bio šef Federalne istražne službe i Nermina Šehovića, koji je bio šef detašmana FUP-a u Zenici.

Posjedujem i pisane poruke koje potvrđuju da narkodiler ima pod kontrolom Bešliju i Šehovića, ali danas samo emitujem audio zapis – koji možete poslušati.

Ranije sam objavio da je Keljmendi bio dio narko grupe Osmana Mehmedagića Osmice.

Protiv Keljmendija i velike grupe njegovih saradnika Tužilaštvo BiH vodi veliku istragu. Keljmendi je proveo nekoliko mjeseci u pritvoru.

Dio iste narkogrupe bili su i Bešlija i Šehović, kao i još nekoliko visokopozicioniranih pripadnika FUP-a i OSA, kao što su Elvir Hubjer, te Bešlijini poslušnici Muhamed Ramić i Muamer Pašalić. Tu je i Muhamed Pekić, Osmicina desna ruka iz OSA, ali i Denis Stojnić, narkodiler, nasilnik, bombaš

Važno je istaći i sljedeće: Kemal Ademović, delegat u Domu naroda parlamenta BiH, bivši direktor AID-a, te politički direktor “NiP-a”, stranke na čijem čelu je Elmedin Konaković, izvrstan je prijatelj sa Šehovićem i blisko su sarađivali po brojnim nelegalnim poslovima

Već sam objavio prepisku Elmedina Karišika, vlasnika “Plaza group”, optuženog za pranje narkonovca sa Sanijem Al Murdom, visokopozicioniranim Škaljarcem, koji je u bjekstvu i trenutno se nalazi u Turskoj, iz koje je kristalno jasno da Kemal Ademović obezbjeđuje zemljište na Šipu, u sarajevskoj opštini Centar, za pranje novca od narkotika ovoj grupi teških narkokriminalaca, objavio je Vasković na svom blogu.

Na kraju, rad pojedinaca iz OSA-e odnosi se isključivo na period kada je direktor te institucije bio Osman Mehmedagić Osmica.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *