“AVAZ” SAZNAJE Osim Selmanovića i Memije: Hapse se specijalci FUP-a koji su čuvali Edina Gačanina u Sarajevu, hapsi se i visokopozicionirani šef policije!?

Published On 22. April 2024. | By saliha | Vijesti

Osumnjičeno je više od 15 osoba, a među njima su i biznismen Gordan Memija i Mustafa Selmanović

Zbog veza s narkokartelom Edina Gačanina Tita na više lokacija u BiH se vrše pretresi.

Kako je ranije objavio portal “Avaza”, u Sarajevu pretrese vrši MUP KS, a van Kantona Sarajevo pripadnici SIPA-e. Prema informacijama “Avaza”, pretresi se vrše i u Mostaru i Zenici.

Osumnjičeno je više od 15 osoba, a među njima su i biznismen Gordan Memija i Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a.

“Avaz” saznaje da su na meti Tužilaštva BiH specijalci FUP-a koji su prije nekoliko godina čuvali Edina Gačanina, vođu kartela Dino i Tito u Sarajevu. Čeka se hapšenje i jednog visokopozicioniranog šefa policije u Sarajevu.

“Avaz” se nalazi u Gabelinoj ulici u Općini Centar, gdje su se jutros nalazili pripadnici MUP-a KS. Pretresi se vrše i u ulici Avde Sumbula te Juraja Najtharta 10. 

Selmanović je priveden. Očekuje se hapšenje i ostalih osoba. Zbog povezanosti sa narko kartelom Tito i Dino, prije nekoliko godina trojici pripadnika Specijalne jedinice Federalne uprave policije oduzete su dozvole za pristup tajnim podacima, To su bili specijalci Adin Ćatić, Senad Kadić i Emir Druškić.

Oni su čuvali Gačanina u Sarajevu. Tada su u pratnji bili specijalci Dražen Čobović, Ibro Miladin i Dženis Kadrić

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *