Majka Mirjana poručila nestaloj kćerki Vedrani: Kćeri moja, fakultet i ocjene su beznačajni. Ti si ono zašto živimo, naša sreća, sve najljepše na svijetu…

Published On 22. October 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti

 

Nestanak  studentice Vedrane Cuca   iz Tarčina iznenadio je  stanovnike ovog mjesta. Svi kažu da se radi o  vrijednoj djevojci, koja je u školi znala samo za odličan uspjeh.

Odlična učenica

-To je porodica za primjer. Vedrana je posebno dijete, koje se samo poželjeti može. Znam je od rođenja. Vrijedna je to  djevojka, kaže nam komšinica  čija je  kuću blizu porodice Cuca, a  koja je zamolila da  joj ne spominjem   ime.

Kod Vedranine  kuće   bila  je samo njena sestra. Nije mogla sakriti uplakane oči. Otac je  , kaže  u policiji, traži Vedranu, a majka je na poslu u Srednjoškolskom centru.Bez njih  ništa nebi  govorila.

vedrana cuca3

Nestala Vedrana Cuca

I drugi mještani i njeni profesori  imaju samo riječi hvale o nestaloj djevojci.

-Od prvog razreda pa sve do srednje škole zna samo za petice. U Srednjoškolskom centru proglašena je za učenika generacije. Ima i veliki umjetnički talenat. U svemu je bila najbolja,  kaže nam jedan njen  bivši profesor, koji je također zamolio da mu ne spominjemo ime. Teško mi je, kaže, iako vjeruje da će se ovo sretno završiti. Mogu samo misliti kako je  njihovim roditeljeima, ističe profesor.

 U svemu bila najbolja

Psiholozi bi trebali  dati odgovor  zašto se na ovo odlučuju vrijedne djevojke,  odlične učenice ,koje su uvijek bile među najboljim  ako  kojim slučajem podbace u školi, ako nemaju baš takav uspjeh kao ranije. Kakav je to unutrašnjih pritisak kod takvih osoba, koje su primjer u svome mjestu stanovanja, školi, koji imaju talenta i  za mnoge druge oblasti. A to je upravo  bio razlog zašto se Vedrana  odlučila na ovaj korak.

Naime, iza sebe  je ostavila pismo u kojem kaže da  je roditelje  iznevjerila, da na fakultetu nema takav uspjeh kako su od nje očekivali, te da nije imala hrabrosti da im to kaže.

-Ostavila je pismo u kojem govori o razlozima odlaska. To je  vrijedno, nježno, krhko dijete. Ima  talent za sve , posebno za umjetnost, kaže njena majka Mirjana te nastavlja.

-Kćeri moja,fakultet  i ocjene su beznačajni. Ti si ono za što žvimo. Ti si naša sreća, sve najljepše na svijetu.Vjerujem da ćeš ovo pričitati i nazvati majku, koja te  najviše voli . Čeka te sestričina. Kaže da te ona  najviše voli na svijetu , govori  majka Mirjane, koju smo zatekli  u njenom kabinetu u Srednjoškolskom centru u Hadžićima.

Za vrijeme naše posjete u njen kabinet  dolaze  prijatelji, profesori, saradnici . Uz podršku svi se nadaju  srećnom završetku, da će se Vedrana uskoro vratiti u svoj topli dom.

B. B.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *