Hrana koja uzrokuje upalu: Izbjegavaj ove namirnice i sačuvaj zdravlje!

Published On 24. November 2014. | By admin | Magazin

 

PROTUUPALNA hrana može ti pomoći pri liječenju i sprječavanju raznih bolesti – artritisa, tumora, upala slijepog crijeva, krvožilnih bolesti, Alzheimerove bolesti i brojnih drugih.
Jedući zdravu, protuupalnu hranu (svježe voće i povrće, cjelovite žitarice, razne čajeve, čisto meso, ribu…) poboljšat ćeš zdravlje, stoga je dobro zapamtiti i koje će te namirnice u tome spriječiti, tj. koja će hrana uzrokovati upalu.

1. Mliječni proizvodi
Mlijeko je namijenjeno nejakoj teladi koja treba brzo osnažiti. S obzirom na to da mi nismo telad, a ni male bebe, naše tijelo ne treba mlijeko. Suprotno popularnom vjerovanju i raznim reklamama, mlijeko i razni mliječni proizvodi ne utječu na snagu kostiju. Štoviše, mlijeko je za većinu ljudi poprilično upalna hrana.

2. Šećer
Šećer je još jedna namirnica koja uzrokuje upalne procese i razne bolesti, no treba paziti i na umjetne zaslađivače – čak i oni uzrokuju bolesti i debljanje!
3. Prerađene žitarice
Prerađene žitarice trebalo bi izbjegavati u širokom luku. Unos tjestenine ograniči na jednom tjedno, a probaj jesti što manje bijelog kruha, žitarica i pizze.
4. Tropsko voće
Tropsko voće ima više fruktoze od drugog voća, što znači da dijabetičari trebaju smanjiti unos na jedno serviranje tjedno. Nekima je ovo egzotično voće teško probavljivo, pa ne treba pretjerivati. Vitamini i minerali naći će se i u nekom drugom voću s ovih prostora.
5. Loše masnoće
Treba izbjegavati biljna ulja (poput suncokretovog i biljnog), te ona koja su namijenjena za prženje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *