Tarčin: Starica se zapalila dok je pokušavala naložiti vatru

Published On 1. December 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti
U požaru koji je izbio prekjučer u kući u naselju Smucka kod Tarčina, teško je povrijeđena Nefa Keško (82). Povrijeđenoj starici ljekarska pomoć ukazana je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Bila zaboravna

– Pacijentica je zadobila opekotine u predjelu donjih ekstremiteta i to od stomaka pa do stopala. Njeno zdravstveno stanje je izuzetno teško i životno je ugrožena. Trenutno se nalazi na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju na Odjelu za intenzivnu njegu – izjavila je Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Na licu mjesta jučer smo zatekli jednog od petorice sinova nastradale Keško, koji nije želio da mu otkrivamo identitet. Sa suzama u očima smogao je snage i ispričao za “Avaz” kako je došlo do požara. Prema njegovim riječima, požar je, najvjerovatnije, izbio u trenutku kada je njegova majka pokušala zapaliti vatru.

– Pronađen je upaljač u blizini peći. Ona je bila slabog zdravstvenog stanja. Slabo je vidjela na jedno oko, a bila je i zaboravna. Često je miješala dan i noć. No, ne mora značiti da je to bio razlog za belaj, jer su mi doktori kazali kako je doživjela i dva ili tri moždana udara. Trenutno je na aparatima – kroz suze nam je ispričao sin.

sin nastradale tarcin

Sin nastradale u šoku i nevjerici

On je dodao kako je noć prije, tačnije u petak oko 18.00 sati, obišao majku, te joj odnio večeru, budući da živi blizu njene kuće. Našao je dan poslije oko osam sati.

Izgorjele dimije

– Sreća u nesreći je što se požar nije proširio. Koliko sam mogao vidjeti, izgorjele su joj dimije, tako da je, uglavnom, zadobila opekotine po nogama – kaže sin, koji nas je na kraju ljubazno zamolio da ga više ništa ne pitamo.

On je kratko dodao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavili uviđaj na licu mjesta.

Nije dozvoljeno slikanje kuće

Nakon što smo obavili razgovor s jednim od sinova nastradale, uputili smo se prema kući u kojoj je nastradala Nefa Keško. No, čovjek pedesetih godina nije nam dozvolio fotografiranje kuće, a nije se želio ni predstaviti. Kako nezvanično saznajemo, on je, također, jedan od petorice Nefinih sinova. Prema našim saznanjima, sinovi starice nisu baš u najboljim odnosima, a česte su nesuglasice i oko imovinskopravnih odnosa.

avaz.ba

Foto: Avaz (Naselje Smucka kod Tarčina: Nisu dozvolili fotografiranje kuće povrijeđene)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *