PRESUDA MONSTRUMIMA Majci i očuhu ubijenog Smaje Ćesira po 40 godina zatvora!

Published On 23. June 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Crna hronika, Vijesti

 

Djed i nana Emir i Munira Lipa osuđeni na po dvije i po godine zatvora, tako da su monstrumi ukupno dobili 85 godina zatvora

 

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, izreklo je  presudu kojom je majku Enu Lipa i očuha Saliha Arnautovića proglasilo krivim za monstuozno ubistvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira te im izrekao kazne dugotrajnog zatvora u trajanju od po 40 godina.

 Istom presudom dječakovi djed i nana i Emir i Munira Lipa zbog nasilja u porodica i nanošenja lakših tjelesnih povreda osuđeni su na po dvije i po godine zatvora.

Podsjećamo, kobnog 25. februara, kada je dječak ubijen, očuh i majka su pojačali muziku na tranzistoru u sobi, a potom šakama te kaišem s metalnom kopčom udarali dječaka po svim dijelovima tijela.

– Rukama su mu pritiskali tijelo i glavu o pod. Očuh je šakama udarao dijete u prsa, od čega bi dijete glavom i tijelom udaralo o podlogu zida ili poda. Kada je Smajo počeo povraćati od udaraca i izvršio veliku nuždu, majka ga je nastavila udarati kaišem u predjelu glave, a očuh šakama u prsa. Dječak je trpio fizičke i psihičke bolove velikog intenziteta te je izgubio svijest. Majka je donijela vode, a očuh mu je kašikom otvorio usta da bi sipali vodu i doveli ga svijesti – pojašnjeno je u optužnici. No, udarci koje su mu majka i očuh tog dana zadali kod dječaka su prouzrokovali krvarenje u mozgu, a potom i otok koji je pritisnuo važne centre u mozgu, a što je dovelo do gušenja odnosno smrti djeteta.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *