SARAJEVO Bećirović poručio Vučiću: Nemoj se kriti iza svojih tragikomičnih političkih marioneta!

Published On 28. September 2018. | By saliha | Globus

 SARAJEVO, (Patria) – Povodom najnovijih napada srbijanskih ministara na Denisa Bećirovića kandidata za člana Predsjedništva BiH, zbog njegovih kritika Aleksandra Vučića, oglasio se i Bećirović:

Pozivam Aleksandra Vučića da sam odgovori na argumentaciju koju sam iznio i da se suoči sa činjenicama. Nerelevantnim smatram nedostojni pokušaj odgovaranja preko jednog od svojih ʹmegafonaʹ, ministra odbrane Srbije. Vulin, koji je očito ministar odbrane Aleksandra Vučića, nije uopće dostojan odgovora na besmislice i nepovezane teze koje je iznio,“ rekao je Bećirović te dodao:

„Osim patetičnog pokušaja dodatnog dodvoravanja mentoru, istup Vučićeve političke marionete nije imao nikakva obilježja niti odgovora na argumentaciju i kritike koje sam uputio Aleksandru Vučiću. Umjesto sakrivanja iza svojih, istina požrtvovanih, ili bolje reći žrtvenih sljedbenika, još jednom pozivam Vučića na otvoreno suočavanje sa kritikom i argumentacijom koju sam javno prezentirao. I dalje tvrdim da se Vučić i Srbija miješaju u unutrašnja pitanja suverene, nezavisne države Bosne i Hercegovine, sve dok nas djelima ne uvjere u suprotno. Ako se on već ne smije suočiti sa tom istinom, bolje onda da šuti nego da ga nesuvislim predstavama za javnost brane kadrovi poput Vulina,“ naglasio je Bećirović.

Na dalje navodi da „u vezi sa pitanjem ko je pokušao ʹubitiʹ Aleksandra Vučića u Srebrenici, kako to kaže portparol Vulin, jasno je da se takva pitanja adresiraju nadležnim policijskim i pravosudnim službama, a ne političkim neistomišljenicima”.

“Što se mene tiče, ja sam se mjesec dana prije Vučićevog dolaska u Srebrenicu izjasnio da sam protiv njegove posjete, jer smatram da negatorima genocida u Srebrenici treba trajno zabraniti dolazak na ovo sveto mjesto. Da me se poslušalo, do ovog incidenta ne bi ni došlo,“ rekao je Bećirović i zaključio:

„Na kraju, kada se već razmjenjuju upiti, želim i ja Vučiću da postavim jedno važno pitanje: Šta je radio na Jevrejskom groblju iznad glavnog grada našeg Sarajeva tokom brutalne agresije na državu Bosnu i Hercegovini devedesetih godina?“

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *