PRIJATELJSKA UTAKMICA Reprezentacija BiH odigrala neriješeno na gostovanju u Turskoj

Published On 11. October 2018. | By saliha | Sport

 RIZE, (Patria) – I sedmu utakmicu zaredom Robert Prosinečki ostao je neporažen na klupi Zmajeva.Ovog puta, reprezentacija BiH remizirala je u utakmici bez golova u Rizeu, protiv domaćina Turske.

Bila je to utakmica sa dva različita poluvremena, ali i dva različita lica naše selekcije, s obzirom da smo nešto bolje i agresivnije ipak odigrali prvih 45 minuta…

U uvodnim minutama, nešto bolji su bili domaći nogometaši. Prvu konkretniju priliku imao je Ozyakup, koji iz dobre pozicije šutira preko gola.

No, potom su i Zmajevi zaprijetili preko Edina Višće. Krilni napadač Basaksehira u 14. minuti utrčao je iskosa u šesnaesterac Turske, dobro šutirao, ali Bolat loptu skreće u korner.

Četiri minute kasnije, još bolja šansa. Bolat odbija loptu nakon dobrog šuta Zakarića, a potom Višća natrčava na odbijanac, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Potom su i Turci ponovo zaprijetili, ali dobre šuteve Caklhanoglua i Undera brani Ibrahim Šehić. Najbolju šansu za domaćine u prvom poluvremenu imao je Enes Unal u 32. minuti, koji se našao oči u oči sa našim golmanom, ali sa desetak metara šutira pored gola. Imali smo puno sreće u toj situaciji.

Odličnih prvih 45 minuta, iako je sijevalo na oba kraja terena, ipak je zaključeno sa 0:0.

Prosinečki je izvršio čak četiri izmjene na odmoru, a izlazak Pjanića, Džeke i Višće ipak je znatno otupio oštricu našeg napada u nastavku susreta.

Početak drugog poluvremena obilježio je nešto mirniji tempo, bez previše prilika. Monotoniju prekida Turska u 68. minuti, nakon sjajne kontre Hakan Calhanoglu je u odličnoj šansi, ali šutira preko gola sa sedam-osam metara.

Zatim Tosun istrčava sam pred Begovića, koji je na poluvremenu zamijenio Šehića, ali puca pored vrata BiH. Calhanoglu je imao priliku i u 72. minuti, ali zamalo je neprecizan nakon izvođenja slobodnog udarca.

Djelovali smo u tim trenucima inferiornije, reprezentacija BiH nije uspjevala povezati redove, dok su domaćini polako stezali obruč. U samom finišu meča turski nogometaši prave još nekoliko poluprilika, ali Asmir Begović je ipak sačuvao mrežu do kraja. Utakmica je zaključena istim rezultatom koji je stajao na semaforu i na početku, 0:0. (Scsport.ba)

Turska – BiH 0:0

Caykur Didi stadion u Rizeu. Gledalaca 15.200. Glavni sudija: Sergej Karasev (Rusija). Žuti karton: Vranješ (BiH).

TURSKA: Bolat, Ozbayrakli, Yokuslu (Muldur), Soyuncu, Ozyakup (Ozcan), Tekdemir (Malli), Bayram, Unal (Tosun), Calhanoglu, Under (Serdar), Ayhan (Ertugrul).

BIH: Šehić (Begović), Nastić, Vranješ, Zukanović, Todorović, Cimirot, Pjanić (Prcić), Krunić (Sarić), Višća (Milošević), Zakarić (Kodro), Džeko (Bajić).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *