Studenti koji borave u domovima danas na protestima: Ostajemo bez hrane, struje, nikog nije briga

Published On 7. April 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Pred zgradom Vlade KS u 9:30 prije početka Skupštine KS bit će održani protesti studenata koji borave u smještaju Studentskog centra. 

“Studenti USSC-a više ne žele biti ti koji obaveze ispunjavaju na vrijeme dok drugi bahatim odnosom ne ispunjavaju svoje, a i kad ih ispune nanesu nam štetu. Da bude interesantnije, upravo ovi drugi odlučuju o svemu, te pokušavaju dovesti do toga da se studenti ne pitaju apsolutno ništa. Stajemo na put takvom odnosu. Više ne ide ovako”, poručuju studenti.

Za sveukupan loš i nemaran odnos prema studentima godinama unazad, pozivaju sve studente, a i građane koji zdravorazumski razmišljaju, da odbrane čast i dignitet studenata i zaustave totalni krah obrazovanja prema kojem ih vodi vlast.

“Ne dozvolimo više da se igraju s nama. Ne dozvolimo da naš novac i novac naših roditelja ode u višestruko skuplje plaćanje nego što plaćeno vrijedi, i da se nikad ne isplati. Ne dozvolimo da godine obrazovanja ne vrijede ništa. Ne dozvolimo da se nefunkcionalnost vlasti i njenih ustanova odražava na nas. Nemojte baciti obrazovanje uzalud. Dosta smo osporavani, mi treba da budemo budući nosioci ove države, a ne da sa diplomama gledamo kako nam drugi sudbinu određuju”, naveli su iz USSC-a.

Studenti su godinama bez adekvatnih uslova za normalan život u domovima. Nemaju tople vode, Centar ostaje bez hrane jer nema ko potpisati javne nabavke, najavljeno je i isključene električne energije.

Podršku studentima dat će i Studentski parlament UNSA.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *