IZJAVA ZA MEDIJE Karić, Margetić i Bašić: Opravdat ćemo povjerenje i raditi na razvoju Sarajeva

Published On 8. April 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Pozivam vas da budete moji prijatelji i da pokažemo ljubav prema Sarajevu, kazala je gradonačelnica Karić

U izjavi za medije nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zahvalila se vijećnicima i vijećnicama koji su je jednoglasno izabrali, ali i novinarima.

– Hvala što ste uvijek uz grad Sarajevo, što pružate podršku i pomažete da najljepša slika u gradu Sarajevu u Evropu i svijet uvijek ide ovako ažurno. Ono što mogu garantovati je da ću vrijedno raditi sa svojim saradnicima kako bi vratili zlatno doba Sarajeva. Sarajevo je multikulturalan grad, grad sporta, umjetnosti i obrazovanja. Pozivam sve građane da mi pomognu da uradimo ono najbolje i da se odupiremo svim teškim preprekama i teškom vremenu. Pozivam vas da budete moji prijatelji i da pokažemo ljubav prema Sarajevu – kazala je Karić.

Zamjenici gradonačelnice Haris Bašić i Anja Margetić zahvalili su se na ukazanom povjerenju, te su naglasili da će ga opravdati.

– Želim da kažem da ću svoj potencijal, svoje iskustvo i kapacitete iskoristiti u naredne četiri godine da doprinesem razvoju Sarajeva – kazala je Margetić.

Bašić je poručio da će zajedno pokazati da je Sarajevo glavni grad.

– Ogromna mi je čast i zadovoljstvo biti zamjenik gradonačelnice Sarajeva. Zajedno ćemo pokazati da je Sarajevo glavni grad BiH – rekao je Bašić.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *