PREDSJEDNIK NIP-a Konaković o imenovanju Karić: Ovo je velika pobjeda jednog sistema protiv drugog

Published On 8. April 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Ne bih želio da kvarim ovaj dan i kompariram s bilo kim i ne bih to nazvao „pirovom pobjedom“, rekao je Konaković

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković danas je prokomentarisao je izbor Benjamine Karić na mjesto gradonačelnice Sarajeva te je naglasio ostaje gorčina za Bogićevićem, ovo je velika pobjeda.

– To su mi najteži dani u političkoj karijeri. Smijenjen sam kao premijer, imenovan, razriješen, izlazio iz SDA ali nikada se slično nisam osjećao, da smo nekoliko noći bili u „knockdownu“ zbog činjenice da u ovoj zgradi nije bilo spremnosti da se takav velikan dovede na čelo grada. Naprotiv, da su ljudi radili sve suprotno. To je za mene bio šok iako sam u politici na sve navikao – prokomentarisao je Konaković dešavanja u vezi sa izborom Bogića Bogićevića na mjesto gradonačelnika koji je naposlijetku odustao od kandidature.

– Danas je tu neka srednja-mlađa generacija visoko obrazovanih ljudi, intelektualaca. Haris je sa iskustvom, kao i Benjamina. Mislim da on i Benjamina govore skupa 5-6 stranih jezika, nešto što mi želimo da svijet vidi. Ne bih želio da kvarim ovaj dan i kompariram s bilo kim i ne bih to nazvao „pirovom pobjedom“ – poručio je Konaković.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *