Hapšenje u Sarajevu zbog droge

Published On 23. March 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Crna hronika, Vijesti

(Patria) – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) su danas (23.03.2022. godine) na području Kantona Sarajevo, izvršili pretres stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji, kojom prilikom su slobode lišili jedno lice.

Pretres je izvršen u cilju dokumentovanja krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. i  „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371.  Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog te će po okončanju navedenih radnji biti predato u nadležnost  Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Navedene aktivnosti su realizovane po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *