Radnici Binasa za 1. maj pred Vladom F BiH, nije ovo Novalićeva i Džindićeva firma

Published On 24. April 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Sindikalna podružnica Binas Bugojno objavila je na svom facebook profilu saopštenje koje prenosimo u nastavku.

“Poštovane kolegice i kolege, radnici Binasa. Juče, 22.04.2022 u Sarajevu na sastanku Upravnog odbora Sindikata metalaca FBiH, a na kojem je bio prisutan i predsjednik sindikata Binasa je odlučeno da će se 1. maja održati protesti ispred zgrade vlade FBiH na kojima će se Vladi dostaviti zahtjevi Sindikata. Prvi i najvažniji zahtjev će biti pod hitno rješavanje problema u firmama Binas i Zrak. Bit će im dat rok od 7 dana da se taj zahtjev riješi.

Ukoliko ne udovolje našim zahtjevima, idemo na nove proteste, i nećemo ići ispred Vlade pa makar tu boravili i u šatorima. Moramo pokušati i na ovaj način da se borimo za NAŠU firmu, jer Binas nije ni Džindićev ni Fadilov. Binas je naš, nas radnika i nas Bugojanaca !!! Oni je ugasiti neće !!! “Ugasit” ćemo mi njih u oktobru na izborima. 1. maja na protestima nama radnicima Binasa i Zraka podršku će dati i radnici iz firmi : BNT-Bratstvo N. Travnik, TRZ Hadžići, Igman Konjic, Ginex Goražde, Pretis Vogošća. Iz Binasa ide 50 radnika.

Prijevoz za nas je obezbijedio načelnik Hasan Ajkunić. Molimo vas da se prijavite putem mesenđer poruke na ovaj profil. Znači ide nas 50 radnika. Ko se javi 51. i dalje bit će obaviješten putem iste poruke. Vrijeme polaska autobusa ćemo naknadno i na vrijeme objaviti.”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *