Akcija ‘Magnet’: Čedić i Vuković pušteni na slobodu, dok su Gavrankapetanović i Musić zadržani

Published On 8. December 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Crna hronika

Pripadnici SIPA-e su jučer po nalogu Tužilaštva KS uhapili četiri osobe zbog krivičnog djela udruzivanje radi činenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja. Akcija “Magnet” je sprovedena jučer. Uhapšeni su jučer bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić (SDP), bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić.

Kako je potvrđeno za Raport iz Tužilaštva KS Gavrankapetanović i Musić su zadržani u prostorijama Tužilaštva, gdje će o svemu dalje odlučivati postupajuća tužiteljica.

Dok su nakon kriminalističke obrade pušteni Čedić i Vuković. Potvrdila je ovo za Raport Azra Bavčić, glasnogovrnica Tužilaštva KS.

Podsjetimo, sumnjiče za zloupotrebe prilikom javnih nabavki u KCUS-u tokom 2011. i 2012. godine. Akcija ‘Magnet’ je provedena jučer.

Kao što je već jučer Raport pisao Čedić je bliska prijateljica Sebije Izetbegović.

Podsjetimo se da upravo za porodicu Čedić godinama unazad se veže veliki broj koruptivnih afera. Ova porodica je vlasnik poznatog sarajevskog logala ‘Vatra’. Muvedetin suprug Šaćir Čedić hapšen je u akciji ‘Kasa’ zbog utaje i prevare.

Pored toga, njen suprug je bio dio afere koja se veže za direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice. Naime, Čedić je Mehmedagiću prodao kuću, koju je direktor OSA-e navodno platio u kešu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *